Vesti iz biciklizma

Zbog nezadovoljavajuće forme i spremnosti koje je na izbornim trkama u Popovici pokazala većina kandidata za reprezentaciju Srbije u planinskom biciklizmu, odustalo se od učešća na nadmetanju C1 kategorije u Premanturi sledećeg vikenda.

Start trke Premantura 2013

Posle prve provere na međunarodnoj sceni reprezentacije juniora minulog vikenda u okviru etapne trke „U čast Aleksandra Makedonskog“, na grčkim drumovima jasno se izdvojio Dušan Rajović. Kraljevčanin je poneo kući žutu majicu kao najbolji u svojoj kategoriji.

Juniori na trci u Grčkoj

Izraelsku turneju, ujedno i prvi takmičarski ciklus sezone, srpska reprezentativka Jovana Crnogorac okončala je na najbolji mogući način – trijumfom na trci visoke C1 kategorije u Misgavu. Naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu time je ponovila važnih 60 bodova za UCI svetsku rang listu u kros – kantri olimpijskoj disciplini od prošle godine. Dobra vest za Srbiju je da je i reprezentativka Ivana Kostić upisala prve poene – četiri, koliko joj je donelo osvojeno 13. mesto.

Jovana Crnogorac trijumfalno prolazi kroz cilj u MisgavuJovana Crnogorac trijumfalno prolazi kroz cilj u Misgavu (Foto: www.facebook.com/nikola.kaludjerski)

S obzirom da je završeno „Istarsko proljeće”, prva međunarodna etapna trka (UCI, 2.2) na kojoj je učestvovala reprezentacija Srbije ove godine, selektor Radomir Pavlović sumirao je utiske.

Seniorska reprezentacija na "Istarskom proleću"Seniorska reprezentacija na "Istarskom proleću"

Na malo drugačije napravljenoj stazi nego 24 časa ranije, u izraelskom Mišmar Haemeku Jovana Crnogorac ponovo je trijumfovala na međunarodnoj UCI trci C2 kategorije. Naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu ujedno je odbranila i svih 30 bodova od prošle godine za svetsku rang listu u kros - kantri olimpijskoj disciplini.

//www.facebook.com/nikola.kaludjerski)Jovana Crnogorac na trci u Izraelu (Foto: Nikola Kaluđerski www.facebook.com/nikola.kaludjerski)

Po­sle is­cr­plju­ju­će ne­de­lje se­lid­be sa Ki­pra u Izra­el, Jo­va­na Cr­no­go­rac us­pe­la je da od­bra­ni ti­tu­lu po­bed­ni­ce na me­đu­na­rod­noj UCI tr­ci C2 ka­te­go­ri­je Mi­šmar Ha­e­mek i 30 po­e­na za svet­sku rang li­stu u kros – kan­tri olim­pij­skoj di­sci­pli­ni.

Jovana Crnogorac ponovo najbolja u IzraeluJovana Crnogorac ponovo najbolja u Izraelu

Po­sle is­cr­plju­ju­će ne­de­lje se­lid­be sa Ki­pra u Izra­el, Jo­va­na Cr­no­go­rac us­pe­la je da od­bra­ni ti­tu­lu po­bed­ni­ce na me­đu­na­rod­noj UCI tr­ci C2 ka­te­go­ri­je Mi­šmar Ha­e­mek i 30 po­e­na za svet­sku rang li­stu u kros – kan­tri olim­pij­skoj di­sci­pli­ni.

Jovana Crnogorac ponovo najbolja u IzraeluJovana Crnogorac ponovo najbolja u Izraelu

Reprezentacija Srbije otvorila je sezonu učešćem na Trofeju Poreča, jednodnevnoj trci UCI 1.2 kategorije u Hrvatskoj koja se boduje za Evropa tur. Kružnu stazu dugu 149 kilometara najbrže je prešao Ukrajinac Maksim Averin (Sinerdži Baku Sajkling Prodžekt) zaustavivši štopericu u masovnom sprintu na 3:32,22 sati, a čak četvorica naših vozača izborili su se da nadmetanje završe u glavnoj grupi. U konkurenciji 170 takmičara koji su prešli liniju cilјa, Jovan Zekavica zauzeo je 31, Gabor Kasa 40, Marko Danilović 43. i Miloš Borisavlјević 68. mesto.

Reprezentacija na Trofeju Poreča

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije biće visoki pokrovitelj 54. trke „Kroz Srbiju“ koja će se održati od 17. do 22. juna na stazi od 850 kilometra u šest etapa od Požarevca, preko Kruševca, Priboja, Pala, Rume do Beograda gde će cilj biti kod spomenika Neznanom junaku na Avali.

Detalj sa konferencija Trke kroz Srbiju

Radomir Pavlović, selektor reprezentacije Srbije u drumskom biciklizmu, povešće u u subotu 8. marta  u Istru reprezentaciju na dve trke  – “Trofej Poreč” 9. marta i etapnu od 13. do 16. marta “Istarsko proleće”.

kasa zekavica